El Bodegón

GUILLEM BARGALLÓTorredembarra comparteix bastants problemes amb els pobles i ciutats del seu entorn. Un d’ells és la manca d’oci nocturn. Sembla mentida, però la Torre tenia molts més bars i discoteques quan hi havia 4.000 persones empadronades que ara, quan ja som quasi 18.000.

Cada cap de setmana obliguem a centenars de joves torrencs a buscar-se la vida fora del nostre poble si es volen divertir de nit. I els que es queden, poden comptar les opcions amb els dits d’una mà. Fins ara, una d’aquestes era el Bodegón, al carrer Ample de Torredembarra. Dic fins ara, perquè la seva continuïtat està en perill per uns nous veïns que han denunciat l’establiment pel soroll de la seva terrassa. La Generalitat de Catalunya està disposada a tancar el local, mentre que l’Ajuntament no hi pot fer res.
No és el primer cop que alguns veïns denuncien el soroll d’una festa de Cap d’Any al Casal o una nit de festa major a la plaça del Castell. Hem de procurar que tothom pugui descansar? Evidentment. Això preval per damunt de qualsevol cosa? Doncs no.Primer de tot cal dir que qualsevol oci nocturn ha de trobar un equilibri amb el descans dels veïns. Però diem-ho tot: el Bodegón  i els seus clients, les festes a la plaça del Castell o el Casal ja hi eren molt abans d’aquests nous veïns . És més, el carrer Ample és dels pocs carrers (com la plaça dels Bars) on la restauració és important. Un no pot comprar-se una casa al costat de l’església i denunciar després que li molesten les campanes.
El Bodegón és història de la Torre i un dels pocs llocs d’oci nocturn. No ens posarem nostàlgics, però els més grans i la Generalitat haurien de recordar que fa uns anys sortir un dissabte per Torredembarra significava poder escollir entre múltiples opcions. La gent jove (i no tan jove) mereix i necessita espais com el ‘Bode‘: sense baralles, al centre de la vila i al costat d’altres bars i restaurants.
Des de fa uns dies, els propietaris del Bodegón recullen signatures per evitar tancar. Firmar no és només mantenir viu el passat, la història de la Torre, significa també donar suport a una Torredembarra del futur que no sigui dormitori, on la gent pugui tenir ofertes d’oci nocturn al costat de casa. Amb respecte pel descans i fent els canvis que toqui, però evitant ser una urbanització més de la Costa Daurada.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This