El GEPEC-EdC porta a la Fiscalia els vessaments d’aigua causats per les obres de la comissaria dels Mossos a Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 24/1/2023

La futura Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra suma un nou problema a un historial cada cop més llarg, que inclou endarreriments en les obres i denúncies per l’impacte mediambiental de la seva construcció i del polígon que ocupa. Precisament ara suma nova denúncia i és que el GEPEC-EdC ha portat a la Fiscalia els vessaments d’aigua causats per les obres de l’equipament.

Segons explica el grup ecologista, durant el passat mes d’octubre, es va detectar un augment anòmal del nivell piezomètric dins l’Espai d’Interès Natural Platja de Torredembarra i Creixell, sobretot als sectors de l’estany del Sol, estany de Clarà i el Gaianet. S’hi observava una concentració d’aigua molt més abundant del normal,  tot i ser zones que no s’inunden ni tan sols amb la presència de pluges abundants.

En aquest context, des del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) es va presentar una denúncia per escrit als Agents Rurals informant de la situació. L’entitat ecologista explica que durant el mes de desembre van rebre una denúncia d’una ciutadana que alertava que les obres de la comissaria dels Mossos d’Esquadra estaven extraient aigua de l’aqüífer protegit i abocant-la als pluvials; aquesta aigua anava a parar a l’Espai d’Interès Natural.

El GEPEC-EdC va comunicar aquests fets per via telefònica als Agents Rurals que, en personar-se al lloc dels fets, van informar que hi ha una enorme quantitat d’aigua infiltrant-se a l’Espai d’Interès Natural. Segons els responsables de les obres, el volum d’aigua diari que s’infiltra és d’uns 4.000 metres cúbics.

L’endemà a la inspecció dels Agents Rurals, els responsables de l’obra van instal·lar una canonada per tal que l’aigua s’enviï directament al mar. Segons l’entitat ecologista, no consta cap mena d’avaluació ni estudi que tingués en compte els possibles impactes ambientals ni de l’extracció d’aigua ni del seu abocament a mar. 

L’Ajuntament manté que tot està en ordre

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat en declaracions a Ona La Torre que les obres tenien previst bombejar aigües del subsòl i treure-les de la zona per poder construir l’obra i s’ha decidit enviar-les directament al mar perquè amb el sistema de laminació afectava les zones veïnes. Rovira ha afirmat que, segons els consta a l’Ajuntament, la direcció de l’obra compta amb tots els permisos de l’Agència Catalana de l’Aigua i el fet que aigua de pluja o del nivell freàtic vagi a parar al mar és la cosa més natural quan es fan aquest tipus d’obra.

Foto: Zona protegida inundada pel vessament d’aigua dolça. / GEPEC-EDC

Hemeroteca

Tweets recents

Share This