L’Escola L’Antina, entre els deu finalistes del premi iberoamericà ‘Los ODS en los centros educativos’

REDACCIÓ – Torredembarra, 10/11/202

L’Escola L’Antina de Torredembarra està entre els deu finalistes de la primera edició premi iberoamericà ‘Los ODS en los centros educativos’. organitzat per l’Organización de Estados Iberoamericanos (OEI) para la Educación, la Ciencia y la Cultura i el Ministerio de Educación y Formación Profesional de España.

Al premi s’han presentat més de 300 projectes de diferents països i tipologies de centres. El veredicte final se sabrà el proper dilluns, 14 de novembre, a partir de les 16:00 hores en un acte que se celebrarà a Madrid i que tothom podrà seguir en Streaming per aquest canal de You Tube.

L’objectiu del concurs és reconèixer, a nivell iberoamericà, la implicació dels centres educatius en, no només la consecució de l’ODS 4, dedicat a l’educació inclusiva, equitativa i de qualitat, sinó també al treball coordinat per donar a conèixer la resta dels 17 ODS.

Aquest premi reuneix més de 20 països participants: Andorra, Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, El Salvador, Equador, Espanya, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, República Dominicana i Uruguai.

Hi havia dues modalitats de participació, la dels projectes ja realitzats durant el curs 2021 y 2022 i la de projectes que es realitzaran durant el curs 2022-23. L’escola torrenca participa en aquesta categoria El premi va dirigit a centres educatius dels nivells d’infantil, primària, secundària, batxillerat, educació professional i educació de persones joves y adultes. Es premiaran quatre centres, dos per categoria, amb una dotació de 5.000 euros per a cadascun dels premiats.

El projecte finalista

Com a novetat, aquest curs l’Escola L’Antina ha introduït en l’horari lectiu de l’alumnat dues hores fixes setmanals per treballar de manera sistemàtica i competencial el coneixement dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Durant el mes d’agost, la direcció del centre va redactar i presentar aquest projecte amb el títol “ODS: CONOCER , INTEGRAR, ACTUAR”  a la primera edició del Concurs  “Los ODS en los centros educativos”

“No cal dir, que l’escola ja se sent guanyadora pel sol fet d’aconseguir estar entre els 10 millors projectes en aquest concurs tan important”, afirmen des del centre educatiu.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This