El Festival Roca Foradada més femení oferirà cinc concerts entre el 2 de juliol i el 20 d’agost

REDACCIÓ – Torredembarra, 2/6/2022

Jazz, pop, música d’arrel, folk progressiu, flamenc fusió i un gran protagonisme de les dones dalt de l’escenari és la proposta de la catorzena edició del Festival Roca Foradada que enguany aplega cinc concerts entre el 2 de juliol i el 20 d’agost. Organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra manté un preu molt assequible: 7 euros l’entrada i preus reduïts de 5 euros per a diversos col·lectius. Des del 2 de juny es poden comprar a www.torredembarra.cat.

L’alcalde, Eduard Rovira, ha ressaltat que el Festival Roca Foradada és una proposta de qualitat reconeguda i totalment consolidada, que s’ha mantingut també els dos darrers anys, encara que adaptada als condicionats de seguretat de la pandèmia. Enguany, es recupera l’aforament de 450 espectadors per concert, sense localitats numerades, i totes les actuacions tindran lloc al port esportiu.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que la línia que se segueix al Festival és la de programar concerts d’estils molt variats, de grups en la seva majoria relativament emergents i que comencen a tenir ressò. També ha destacat el fet d’incloure més propostes totalment femenines.

Del cartell del Roca Foradada cauen les tradicionals havaneres de Port Bo, que es podran veure, però, abans, aquest mes de juny a Baix a Mar a la Festa Major de Sant Joan.

Programació

Dissabte 2 de juliol, a les 22 h, La Vella Dixieland (jazz).

L’any 1917 es va primera gravació de l’historia del jazz, Tiger Rag, per la Original Dixieland Band, i per tant és el referent més antic que podien trobar els que van començar a tocar aquesta música a finals de segle XX. Anys molt convulsos però d’una gran riquesa creativa en totes les arts. Amb aquest projecte tornen als seus orígens, el jazz més tradicional, el repertori inclou temes de les llegendàries orquestres de Jelly Roll Morton, Kid Ory, Sidney Bechet o Louis Armstrong, recreant la seva sonoritat original.

Dissabte 23 de juliol, a les 22 h, Renaldo & Clara (pop).

El projecte liderat per Clara Viñals, torna amb L’amor fa calor, un disc que recordarem com l’ascens definitiu del seu pop cap a un cim nou. Si quedaven pocs dubtes sobre el talent de Renaldo & Clara, amb L’amor fa calor s’han dissipat del tot. Aquest nou disc desprèn confiança i atreviment, i suposa una evolució en tots els sentits. Les noves cançons estan plenes d’originals lletres que oscil·len entre una honestedat desarmant i la ironia més punxant. Però no només són les lletres les que sorprenen en aquest disc. Les melodies són enganxoses i contagioses, pròpies de les grans cançons del gènere. Les cançons de Clara Viñals desborden personalitat, sense prejudicis ni encasellaments, demostrant així que Renaldo & Clara es troben en el seu millor moment.

Dissabte 6 d’agost, a les 22 h, Marala (música d’arrel).

Marala son Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, tres dones músics i compositores de Catalunya, les Balears i el País Valencià. Les seves cançons beuen del present i dels cants ancestrals dels seus orígens. Les canten a tres veus i amb la guitarra a les mans. A trenc d’alba és el seu primer treball discogràfic. Un aplec de composicions originals que giren d’ullada cap a les arrels. Una proposta lluminosa i trencadora que respira amb alens femenins.

Divendres 12 d’agost, a les 22 h, Faneka (folk progressiu).

Guitarra, violoncel, violí, calaix i quatre veus femenines conformen el so cru i màgic amb què omplen l’espai. El gènere musical a què sona la seva música està entre el folk nord-americà, la cançó d’autor i el grunge dels 90. El 2022 presenten el seu nou disc “Caliu”, mantenint l’essència del grup, amb un recorregut nacional des del 2016.

Dissabte 20 d’agost, a les 22 h, Maruja Limón (flamenc fusió).

El quintet femení, presenta el seu tercer treball discogràfic: Vidas (Satèl·lit K, 2022). Un treball carregat de l’energia, intensitat i alegria que els caracteritza. El flamenc, la rumba, el pop, els ritmes llatins i urbans es barregen amb maduresa i potència amb lletres que conformen un conjunt de veus i de vides que expliquen les seves realitats. Històries que habiten a els nostres barris, ciutats o pobles, el dia a dia de cada persona, exposant presents, passats i possibles futurs.

Preu general: 7 € cada concert.

Preu reduït: 5 € cada concert per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, persones amb discapacitat, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renta mínima d’inserció.

Foto: L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Cultura, Núria Batet, durant al presentació aquest 2 de juny del Festival Roca Foradada. / ANNA F. / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This