Infants i artistes interpreten els edificis històrics de Torredembarra

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/5/2022

Els alumnes de l’Escola Molí de Vent, des dels petits fins als més grans, han desenvolupat aquestes darreres setmanes un projecte de conèixer el poble i interpretar el patrimoni històric de Torredembarra. En aquest trajecte de descoberta i de creació no han caminat sols. Diversos artistes vinculats al municipi els han acompanyat per crear obres d’art per tal de reinterpretar el llegat heretat de generacions pretèrites.

Després d’un treball previ de documentació, infants i mestres s’han apropat als edificis més antics a través de visites guiades. Posteriorment, va començar la part creativa i l’ús del llenguatge plàstic per tal de reflexionar i crear mitjançant l’art.

Artistes locals que busquen noves mirades

Creadors de diferents vessants s’han implicat en aquest projecte: des de l’Eva Jolís que fa disseny gràfic fins a la Meritxell Solé que és arquitecte, passant per l’artista multidisciplinari Ismael Lozano, el grafiter Isaac Leim i el pintor i activista cultural Jordi Morera. Cada un d’ells ha coordinat produccions artístiques de gran format, relacionant art, pedagogia i coneixement del territori. Aquest diàleg entre escola i creadors ha cercat la inspiració en els edificis més emblemàtics de la vila i ha servit per donar a conèixer la seva tasca entre la comunitat educativa.

Els materials han estat diversos, prioritzant els reutilitzats. De la mateixa manera, les tècniques han variat a cada cicle, anant des del punxat de cartró i l’assecat de flors naturals fins a la pintura amb pinzell, el collage, l’escriptura creativa, el carbonet, la pintura a l’aigua, etc.

El poble: un museu a l’aire lliure

Amb l’objectiu d’escampar l’art pel municipi i de compartir amb els veïns les seves creacions, els alumnes de l’Escola Molí de Vent i els artistes implicats exposaran les seves obres al carrer. Veïns i visitants podran gaudir, el divendres 13 de maig per la tarda i durant tot el cap de setmana, d’un jardí vertical al castell-palau dels Icart, d’un orgue fet de tubs reutilitzats al xamfrà de la parròquia de Sant Pere, de murals a la pèrgola de davant de la Biblioplatja, de la muralla feta amb brics i de plafons pintats amb retalls del passat a la façana del Patronat Antoni Roig.

Art efímer per conèixer el poble

El Patronat Antoni Roig, el Pes (la Biblioplatja), la parròquia de Sant Pere, la muralla i els dos portals que encara es conserven ja formen part de les vides d’una generació d’alumnes de Torredembarra que s’hi han apropat amb ulls d’artistes. Art efímer i arrels profundes. Conèixer i estimar. De ben segur que apropar-se al patrimoni local ajudarà als infants a vincular-se encara més amb el seu poble.

Foto: Alguns dels infants treballant en les obres. / MOLÍ DE VENT

 

Hemeroteca

Tweets recents

Share This