Els Xiquets de Torredembarra s’incorporen a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

REDACCIÓ – Torredembarra, 11/2/2022

Xiquets de Torredembarra s’han convertit aquesta setmana en la segona colla en formació en entrar a la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya (CCCC) en el que portem d’any. Amb aquesta nova admissió la CCCC arriba a les 105 colles federades, de les quals 83 amb la consideració de colles de ple dret, 12 universitàries i 10 en formació.

La colla va néixer el 2017 a partir de la iniciativa de diferents persones amb experiència castellera i posant especial atenció als valors feministes i d’inclusió, a més a més dels propis del fet casteller.  Compten amb la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els Minyons de l’Arboç com a colles padrines i han optat per una camisa ratllada blanca i blava inspirada en l’escut municipal.

Durant aquests anys d’activitat han crescut fins a comptar amb quasi un centenar de persones que els ha dut a fer la seva millor diada el passat 12 de desembre a l’Arboç (3d6, 3d6a, el seu primer 4d6a i el 4ps).

Per fer la sol·licitud d’entrada com a colla en formació a la CCCC, la nova entitat membre ha hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment constituïda, la defensa i vetlla del fet casteller i els valors que representa i el compromís de les dues colles que els apadrinen. D’aquí un any la CCCC farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social.

Els Xiquets de Torredembarra s’afegeixen als Castellers de l’Adroc, Castellers de la Selva, Castellers de Mediona, Castellers de Sarrià, Castellers del Foix de Cubelles, Castellers del Pallars, Colla Castellera de Cerdanya, Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample i Colla Castellera de Vacarisses com a colles en formació de la CCCC.

Foto: Els Xiquets de Torredembarra van néixer el 2017. / XIQUETS DE TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This