El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, que es lliura el 26 de novembre, ja té finalistes

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/11/2021

El jurat de la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria, els guanyadors de les quals es donaran a conèixer divendres, 26 de novembre, en una gala presentada per l’actor Eloi Isern, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa per TAC12 i Ona La ¡ Torre.

Un total de 154 treballs optaven al premi, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador: 33 en la categoria Camp de Tarragona, 53 en la modalitat de Periodisme Turístic, 28 en la de Comunicació Local i 40 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Després de la deliberació del jurat, els finalistes són:

Premi Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros

– “Mediterranis”, de Marc Colilla, Jan Magarolas i Rut Queralt, publicat a la versió digital del Fet a Tarragona el 06 d’agost de 2021.

– “Del passat també es viu. L’Esperança, el barri esborrat”, de Lluís Comes i Tere Ortega, emès el 29 d’abril de 2021 a Tarragona Ràdio.

– “Conociendo a Joan, entendiendo a Miró”, de Rafa Pérez, publicat a la revista Kamaleon Viajes el 19 d’abril de 2021.

Premi de Periodisme Turístic, dotat amb 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català

– “Aveyron. Inspirado en Robert Louis Stevenson”, de Marta Monedero, publicat al número

252 (març 2021) a la Revista National Geographic Viajes.

– “3.450km, de Montblanc al món”, de David Aymerich, emès a TAC12, el 6 de gener de

2021.

– “Almería. Ruta de Níjar al Cabo de Gata”, de Kris Ubach, publicat al número 251 (febrer 2021) de la Revista National Geographic Viajes.

Premi de Comunicació local, dotat amb 3.000 euros

– “Redescobrir els terrats”, de Ricard Lahoz, publicat al número 46 de la revista Fet a Tarragona, al març-abril de 2021.

– “Anna Sínia: teixint la història”, d’Irene Margalef, publicat el 10 de març de 2021, a La Conca 5.1.

– “Mai més. A la recerca de la memòria dels reusencs deportats als camps nazis”, d’Isabel Martínez, publicat a NW. La Revista de Reus al número 101 de febrer de 2021.

Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros

– “Segona onada”, de Carles Esporrín, realitzada el 17 d’octubre de 2020 i publicada el 24 de novembre de 2020 a l’Ara Camp de Tarragona.

– “L’incendi que s’acosta”, de Xavi Jurio, realitzada el 25 de juliol de 2021 i publicada el 26 de juliol de 2021 a La Vanguardia.

– “Trapezi”, de Tjerk van der Meulen, presa el 13 de maig de 2021 i publicada el 14 de maig de 2021 al Diari Ara.

Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer aquest divendres, 26 de novembre (20.45h). L’acte de lliurament serà produït i retransmès en directe per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través de la TDT i tac12.tv. També es podrà seguir per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra. La gala serà presentada per l’actor Eloi Isern, amb direcció i guió de Toni Orensanz. L’acte de lliurament del premi compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

En aquesta edició, formen part del jurat la fotoperiodista Pilar Aymerich, Premio Nacional de Fotografía 2021, Creu de Sant Jordi 2005 i Premi Comunicació no Sexista 2013; Josep Bertran, responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona; Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya migdia cap de setmana” i Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere 2020; Xavier Fähndrich, director de Comunicació i Imatge del Port de Tarragona; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia, Premi Nadal de 2013 i Premio Nacional de Periodismo Cultural 2020.

Foto: Un moment de la presentació de la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This