Torredembarra impulsa un pla per disminuir el consum d’aigua als edificis municipals

REDACCIÓ – Torredembarra, 22/3/2021

La Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra treballa en la realització d’un pla de consum d’aigua dels diferents edificis municipals amb tot un seguit de propostes d’actuació per disminuir-lo. Aquesta actuació s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que s’ha fixat la Regidoria per aquest 2021, concretament el de l’aigua neta i sanejament, que també inclou la millora de la qualitat de l’aigua, augmentant-ne substancialment el reciclatge i la reutilització en condicions de seguretat i utilitzar de manera eficient els recursos hídrics.

Una altra de les actuacions previstes per la Regidoria en els ODS, en el marc de la subvenció obtinguda de la Generalitat per a la prevenció de residus, és la de promoció de l’ús d’aigua de boca en els establiments de restauració per reduir el consum d’ampolles de plàstic. Una campanya que es durà a terme el segon semestre de l’any i que, bàsicament, consisteix a promoure servir a taula una gerra d’aigua de l’aixeta gratuïtament. Els establiments que se sumin a la campanya obtindran una auditoria d’aigua a càrrec de la Regidoria de Sostenibilitat.

Una altra de les actuacions previstes ha estat la realització aquest dissabte 20 de març de dos tallers Cal Dània sobre l’aprofitament de pluvials i sobre la fabricació d’encoixinats de palla a l’agricultura per estalviar aigua. Ambdós tallers es van realitzar a l’aire lliure i estaven oberts al públic en general i amb aplicació de mesures COVID-19. Hi van prendre part una dotzena de persones. L’activitat estava inclosa dins del programa d’educació ambiental 2021, coincidint amb la celebració avui, 22 de març, del Dia Mundial de l’Aigua.

Aprofitant l’efemèride, la Regidoria de Sostenibilitat convida la ciutadania en general a incorporar-se a la campanya #water2me, que  tracta del que significa l’aigua per a cadascú: quina importància té l’aigua per a la llar i la vida familiar, el mitjà de vida, les pràctiques culturals, el benestar i l’entorn local de cadascú La campanya consisteix en  gravar i compartir totes les formes en què l’aigua beneficia les nostres vides, valorant l’aigua adequadament i protegir-la eficaçment per a tothom i es recomana fer servir les xarxes socials amb les etiquetes #DiaMundialdelAigua #water2me #WorldWaterDay

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l’atenció en la importància de l’aigua i la defensa de la gestió sostenible dels recursos hídrics. L’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 22 de de març de 1993 com el primer Dia Mundial de l’Aigua, després que la seva celebració s’aprovés a la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient i el Desenvolupament (CNUMAD) l’any 1992.

Foto: Taller a Cal Dània aquest dissabte passat, / ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This