Ja es coneixen els finalistes al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer per a la gala telemàtica del 20 de novembre

REDACCIÓ – Torredembarra, 16/11/2020

El jurat de la XXXIII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics aquest dilluns, 16 de novembre, els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria, els guanyadors de les quals es donaran a conèixer divendres, 20 de novembre, en una gala presentada per Queco Novell, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa per TAC12 i Ona La Torre.

Un total de 185 treballs optaven al premi, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador: 28 en la categoria Camp de Tarragona, 61 en la modalitat de Periodisme Turístic, 48 en la de Comunicació Local i 48 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

Després de la deliberació del jurat, els finalistes són:

 

Premi Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros

– “La clau que obre tots els panys”, de Miquel Bonet, publicat al CatalunyaDiari.Com i al TarragonaDigital.com el 28 d’octubre de 2019.

– “Montroig, el patio de recreo de Joan Miró”, de Lourdes López, publicat el 9 de juliol de 2020 al web de la Revista Viajes National Geographic.

– “El temple del quilòmetre zero”, de Sara Sans, publicat a la revista Fet a Tarragona de juliol-agost 2020.

 

Premi de Periodisme Turístic, dotat amb 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català

– “El dia que va caure el mur”, de Roger Escapa, emès al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, el 2 de novembre de 2019.

– “Cómo cruzar los Cárpatos sin verdadera necesidad”, d’Ander Izaguirre, publicat al número de primavera 2020 de la Revista Altaïr.

– “Cómo se cuenta una selva – Viaje a la Amazonia ecuatoriana”, de Santiago Tejedor publicat a La Vanguardia el 13 d’agost de 2020.

 

Premi de Comunicació local, dotat amb 3.000 euros

– El monogràfic “Un nou temps” sobre Viure amb el Coronavirus de la revista Fet a Tarragona, maig-juny, núm. 41.

– “La tragèdia té nom de dona”, de Carina Filella, publicat el 28 de març de 2020, al setmanari La República.

– “Quan les campanes van deixar de tocar a morts”, d’Arnau Martínez, publicat al núm. 92

de la revista NW, a l’abril de 2020.

 

Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros

– “Explosió”, de David Oliete, realitzada el 14 de gener de 2020 i publicada el 15 de gener de 2020 a The New York Times, Le Monde, The Guardian, abc News, The Washington Post, entre d’altres (via Associated Press).

– “Soledat”, d’Alba Rodríguez, realitzada el 22 de maig de 2020. Ha format part de l’exposició Tarragona confinada i ha estat emesa a TV3 i publicada en diversos diaris (Diari de Tarragona, La Vanguardia, entre finals de setembre i principi d’octubre de 2020).

– “Pont”, de Núria Torres, presa i publicada el 23 d’octubre de 2019 a l’Agència Catalana de Notícies.

 

Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer aquest divendres, 20 de novembre a les 20:30 hores. Per motius de seguretat, l’acte de lliurament del premi es farà sense públic, però serà retransmès en directe per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través de la TDT i tac12.tv, i per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra. La gala serà presentada per Queco Novell, amb direcció i guió de Marc Chornet.

Foto: Una imatge dels guanyadors i patrocinadors de l’any passat, que enguany no es podrà repetir. / ANNA F, / AJ, TORREDEMBARRA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This