Torredembarra també tindrà aquest estiu Festival Roca Foradada adaptat a la Covid-19

REDACCIÓ – Torredembarra, 30/6/2020

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra presenta la dotzena edició del Festival Roca Foradada amb un programa que aplega cinc actuacions entre el 18 de juliol i el 22 d’agost. Havaneres, cançó d’autor, pop metafísic i swing, a un preu molt assequible: 6 euros l’entrada i preus reduïts de 5 euros per a diversos col·lectius. Enguany, el festival aposta per un referent de l’escena musical femenina com és Maika Malovski i dos músics potents com són Roger Mas i Ferran Palau.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explica que enguany el festival es troba marcat per les condicions de seguretat sanitària per la Covid-19. Per aquest motiu, tots els concerts es faran al recinte de la Roca Foradada, al port de Torredembarra, per poder garantir un correcte control d’aforament, eliminant els escenaris de Clarà i de Baix a Mar. De fet, l’aforament es veurà limitat a la meitat, amb l’oferta de 200 entrades per concert, que seran numerades. Per aquest motiu, i per apropar al públic una de les actuacions tradicionals del Festival, la cantada d’havaneres amb la qual es donarà inici en aquesta edició serà retransmesa en directe per la Televisió Pública del Camp de Tarragona (TAC12).

Programació

Dissabte 18 de juliol, a les 22.30 h, Port Bo (havaneres).

El grup Port Bo neix l’any 1966 a Calella de Palafrugell amb motiu de la presentació del llibre Calella de Palafrugell i les havaneres. El grup, juntament amb altres amants del gènere, és l’impulsor de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, i hi ha intervingut en totes les edicions. A més de participar en les cantades més importants de Catalunya, ho ha fet també arreu del món.

 Diumenge  26 de juliol, a les 22.30 h, Roger Mas (cançó d’autor).

Roger Mas encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel·lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos. Poeta entre músics i músic entre poetes, ara, amb una veu en plena maduresa, se’ns endú de viatge al Parnàs, al jardí dels poetes, on insisteix en emocionar-nos amb les veus dels altres i músiques noves. Complerts els vint anys del seu primer disc, ens presenta Parnàs.

Dissabte 1 d’agost, a les 22.30 h, Maika Malovski (cançó d’autor).

Maika és músic, actriu, artista visual i compositora. Amb tot just 20 anys va debutar amb “Kradiaw”, (2005) el que li va portar a tocar amb artistes com Howe Gelb, The Dublineres i The Jayhawks i amb “Kraj So Koferot” (2007). La carrera de Makovski ha estat tan diversa com les seves arrels, va participar fins i tot a l’escola Lipa a Liverpool creada per Paul McCartney. Podem veure a Maika de moltes formes, acaronant el piano o tocant rock com també amb The Mani-las, el seu recent projecte més riot grrrl, encara que ara es troba immersa en el que serà el seu pròxim disc.

Divendres 14 d’agost, a les 22.30 h, Ferran Palau (pop metafísic).

A finals del 2017, poc abans de publicar el seu aclamat disc Blanc (Halley Records 2018), Ferran Palau ja tenia pràcticament enllestides les cançons que formen part de Kevin, el seu quart disc en solitari. Gravat l’any 2019 entre la casa del seu productor i cosí Jordi Matas, la Casa Murada i l’estudi d’en Panxii Badii. Un disc de pop que mira de reüll al soul més ‘easy-loving’, però, podem interpretar aquest disc com un disc de cançons d’amor? En l’univers Palau les preguntes mai tenen una resposta clara i no serà diferent en aquesta ocasió, però és evident que estem davant de l’obra més romàntica i colorista de l’artista, en la que el tu i el jo que sempre protagonitzen les seves lletres, es converteixen en un micro univers on cada punt de vista esdevé una possible nova dimensió.

 Dissabte 22 d’agost, a les 22.30 h, Saphie Wells & Swing Cats (swing).

El quartet barceloní, The  Swing Cats, liderat per la seductora veu de Saphie Wells, conformen un autèntic quartet de swing al més pur estil de la música afroamericana dels anys 20, 30 i 40. Ara presenten Used to be Duke, dedicat a un dels més grans compositors de l’era del swing, i de la història del jazz en general: el gran Duke Ellington. Ens acosten a les belles harmonies i melodies del compositor nord-americà, tot passant-les pel seu particular sedàs a ritme de swing.

Mesures de Seguretat: S’aplicaran en la data de cada concert, les condicions que exigeixin les autoritats Sanitàries i el departament de Seguretat i Protecció Civil, en els controls d’accessos i durant l’espectacle, per la prevenció de la Covid-19.

Preu general: 6 € per cada concert.

Preu reduït: 5 € per a persones majors de 65 anys, jubilats, pensionistes, discapacitats, famílies nombroses, famílies monoparentals, aturats i persones beneficiàries de la renta mínima d’inserció.

Venda d’entrades a partir del 2 de juliol: www.torredembarra.cat. I a taquilla una hora abans de cada concert (pagament amb targeta).

Foto: Roger Mas, una de les actuacions destacades del Festival Roca Foradada 2020. / VIQUIPÈDIA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This