Presenten la nova sala infantil de la Biblioteca Martí Magriñà d’Altafulla i guanya 86 m² més

REDACCIÓ – Altafulla, 11/7/2024

La regidora de Cultura, Gemma Maymó, acompanyada per l’alcalde d’Altafulla, Jordi Molinera; la cap de la Central de Biblioteques de Tarragona, Cristina Barbé, i una de les tècniques de la Biblioteca, Sònia Segura, han presentat aquest dijous, 11 de juliol, la nova sala infantil de la Biblioteca Martí Magriñà.

El projecte ha consistit a adaptar l’espai, que anteriorment es destinava a arxiu, per a la nova sala infantil. Amb l’ampliació i adequació la biblioteca ha augmentat la superfície en 86,12 m² arribant a un total de superfície útil de 345,61 m². La biblioteca disposa també de 217,81 m² d’espai exterior, sense tancaments, on es realitzen diverses activitats.

Per la regidora de Cultura, el nou equipament “ha suposat tenir un espai únic i exclusiu dedicat a sala infantil adaptada i equipada per a què infants i famílies puguin gaudir de la lectura com a activitat necessària i divertida de maneres ben diverses perquè la polivalència de la sala ho permet”.

Una sensació que comparteixen les famílies usuàries que ja van gaudir de la sala ahir dimecres dia en què tornava a obrir la biblioteca després que romangués tancada des del passat 3 de juny per les obres del nou espai.

Així ho ha corroborat una de les tècniques del servei, Sònia Segura, que reconeixia la satisfacció de les famílies que “esperaven impacients” la seva obertura. Precisament ahir, la sala infantil va tenir una entrada d’una cinquantena d’usuaris.

La biblioteca acull una mitjana de 70 visites al dia, una xifra que s’incrementa notablement a l’estiu. El servei municipal va rebre l’any passat més de 20.000 visites.

Dins del projecte d’adaptació de l’espai s’ha adquirit i instal·lat nou mobiliari i s’ha climatitzat la sala. La inversió total de l’equipament ha estat de 70.345,95 euros.

Foto: Un moment de la presentació de la nova sala infantil de la Biblioteca Martí Magriñà d’Altafulla. / AJ, ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This