Torna el Mercat Medieval de Creixell els dies 8 i 9 d’abril

REDACCIÓ – Creixell, 21/2/2023

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc a Creixell una nova edició del Mercat Medieval, el primer que es pot tornar a fer desprès de la pandèmia de la covid19.  Es desenvoluparà ininterrompudament des de les 10:00 fins a les 21:30 hores pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell.

Hi haurà cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, haima, malabars i la bola màgica. Al llarg dels dos dies del mercat medieval també es faran pinta cares i s’oferirà un servei de canguratge per a la mainada.

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la nostra Vila. L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El Rei de França va encarregar a Artal Gilmundo la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament volem recrear precisament aquest passat medieval de la nostra Vila.

A més al llarg del cap de setmana s’hi podran contemplar al Mercat, els cercaviles amb la Kobla d’en Taulell, espectacles de foc i malabars amb música medieval. També hi haurà un photocall, jocs medievals i polseres de llum.

Exposició d’Eines de Boter

A la vegada, durant el Mercat Medieval es podrà visitar gratuïtament a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, una magnífica Exposició d’Eines de Boter dels germans Romero Lladó, una de les principals col·leccions que hi ha a Catalunya. Aquesta mostra que inclou una cinquantena d’eines de boter, recrea precisament l’ofici de boter que, principalment al segle XIX i principis del XX va tenir una força molt important a Creixell.

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Creixell a càrrec de la regidora delegada Silvia Farrero.

Foto: Una imatge de la darrera edició del Mercat Medieval de Crexell: / AJ. CREIXELL

Hemeroteca

Tweets recents

Share This