El veïnat vota les lluminàries que s’instal·laran a la urbanització Brises del Mar

REDACCIÓ – Altafulla, 1/4/2023

La proposta més votada per a escollir el tipus de lluminària que s’instal·larà a la urbanització de Brises del Mar ha estat la segona opció, d’entre dues, que produeix una llum més càlida i genera menys contaminació lumínica. L’Ajuntament d’Altafulla va triar dues propostes finalistes, que van presentar al veïnat d’aquest nucli urbà d’Altafulla el passat 21 de març, i que després es van sotmetre a votació a través de l’aplicació eAgora fins aquest passat dijous dia 30.

Hi van votar un total de 43 veïns i veïnes, que podien escollir entre l’opció 1, amb un tipus de lluminària amb una temperatura de color de 3000 ºk; i l’opció 2, amb una temperatura de color de 2200 ºk. La proposta 2 va guanyar amb 34 vots, mentre que l’opció 1 es va quedar només amb 9 vots.

A través d’aquest procés de participació ciutadana, engegat per la regidoria de Participació Ciutadana i Via Pública d’Altafulla, que encapçala l’edil Marisa Méndez-Vigo, s’ha donat veu als veïns i les veïnes de la urbanització per a què escullin l’opció que més els ha convençut.

Ara, el pas següent és la instal·lació de les 178 lluminàries, del model Júnior del fabricant Carandini, amb temperatura de color 2200 ºk i dotades amb tecnologia LED. Els treballs consistiran en substituir les antigues per les actuals, canviar el cablejat i renovar el quadre elèctric, que funcionarà amb  un rellotge astronòmic i serà gestionat telemàticament des de l’Ajuntament.

Això permetrà obtenir un important estalvi energètic i econòmic, així com disposar d’un enllumenat de major qualitat i mediambientalment més sostenible que l’actual.

L’empresa encarregada dels treballs que ha guanyat el concurs de licitació pública sobre el projecte del nou enllumenat a Brises del Mar és FERROVIAL CONSTRUCCION SA, i la inversió és de 368.521,17 euros amb IVA inclòs. El termini de finalització del projecte s’estima en tres mesos.

Foto: Veïns de Brises del Mar amb l’alcaldessa, Montse Castellarnau. / AJ. ALTAFULLA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This