Alumnes de tercer d’ESO de l’Institut d’Altafulla reben productes menstruals reutilitzables i mediambiental sostenibles

REDACCIÓ – Altafulla, 24/5/2022

La Xarxa Santa Tecla participa en la campanya ‘La meva regla, les meves regles’ impulsada pel departament de Igualtat i Feminismes de la Generalitat. Aquest dimarts, 24 de maig, llevadores de l’Àrea Bàsic de Salut (ABS) de Torredembarra han lliurat productes menstruals reutilitzables i mediambiental sostenibles a alumnes de tercer d’ESO de l’Institut d’Altafulla, un dels 24 centres educatius escollits a Catalunya per al desplegament de la primera fase d’aquesta campanya de conscienciació ciutadana dins del marc Salut i Escola. La xerrada ha anat a càrrec la Mar Ferré -llevadora- i de la Ingrid Canturri -infermera- del CAP de Torredembarra.

En aquesta primera fase, més de 1.200 noies, nois trans i persones no binàries rebran un estoig amb una copa menstrual, unes calces i una compresa reutilitzable, per tal que puguin triar el que millor s’ajusti a cadascuna, o el que millor s’ajusti a cada dia del cicle menstrual, al mateix temps que es pren consciència de l’impacte ecològic dels productes d’un sol ús. Tan sols a Catalunya, en un any qualsevol, es produeixen al voltant de 9.000 tones de productes menstruals no reutilitzables, que suposen uns 750 milions de productes menstruals d’un sol ús, segons dades de REZERO (2021).

Alhora, més de 2.600 alumnes de tercer d’ESO, tant noies com nois, rebran una sessió formativa. “Amb el projecte ‘La meva regla, les meves regles’ acompanyem a les joves en el coneixement del seu cos i de la regla en el marc de la coeducació i l’educació en sexualitats”, ha explicat consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. En aquest sentit, l’acció contribueix a desenvolupar l’educació en sexualitats que és part del Programa Coeduca’t i que, amb el nou decret d’Educació, passarà a ser curricular en totes les fases de l’educació obligatòria a Catalunya. Així, dins del Programa Coeduca’t es generarà una nova unitat per treballar l’educació menstrual, la qual contindrà quatre blocs: Cossos, autoconeixement i autocura; Cicle menstrual; Gestió del cicle i equitat menstrual; i Cura comunitària de la salut.

A més, el projecte compta amb una web específica: lesmevesregles.cat, que s’acompanya d’una campanya per xarxes socials i mitjans de comunicació. Aquestes accions estan encarades a la sensibilització i difusió d’informació sobre la menstruació a tota la societat, per tal de trencar prejudicis i desestigmatitzar la regla.

Foto: Una imatge dels productes que integren el lot. / CEDIDA

Hemeroteca

Tweets recents

Share This