Antonio Barrero deixa la direcció del FIC-CAT

REDACCIÓ – Roda de Berà, 13/7/2021

Antonio Barrero ha escollit un moment dolç per anunciar que deixa la direcció del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT) després de tretze edicions al capdavant. L’anunci el va fer aquest dissabte, 10 de juliol, a la plaça de l’Església d’Altafulla, durant l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020. Barrero va ser l’encarregat de recollir el premi de difusió Eutyches concedit al FIC-CAT “en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, pel compromís i la implicació amb el territori.”

Durant el seu parlament, Barrero va dir públicament que aquesta edició -la tretzena- ha estat la seva última com a responsable del FIC-CAT i que havia arribat l’hora de deixar pas a persones més joves, “amb noves idees i amb altres opcions de gestió.” A partir d’ara, Cris Gambín i Toni Pinel -sotsdirectors del Festival- n’assumiran la direcció, assegurant que “la continuïtat i l’essència del FIC-CAT estava garantida i en bones mans.”

El director del certamen cinematogràfic va recollir el guardó i va agrair, en nom de tot el comitè organitzador, “aquest reconeixement a un Festival ja consolidat, que creua fronteres i que té com a principal l’objectiu incentivar i difondre les obres audiovisuals realitzades en llengua catalana.” Com va dir Barrero “sense complexes, tenim una llengua ben viva i som nosaltres els que la hem de defensar.”

Creador d’un festival amb una important vessant pedagògica

Antonio Barrero, docent de professió i gran aficionat al cinema -en doble vessant: com a espectador i com a director de curtmetratges-, ha estat el creador del Festival, ideant un certamen cinematogràfic partint de zero, amb trets característics que no contemplava cap altre festival dels més de 120 que es realitzen actualment arreu de Catalunya i fent-lo créixer -a base de molt d’esforç. Un Festival que sempre ha tingut present, especialment, l’element pedagògic, incentivant els mestres a la creació de treballs audiovisuals a les seves aules i dotant-los de recursos per a poder-los crear. Sens dubte, el llenguatge audiovisual, segons Barrero, no hauria de ser una excepció, sinó un contingut obligatori del currículum per tots els beneficis que aporta a l’alumnat.

Foto: Antonio Barrero, en un parlament d’una de les darreres edicions del festival. / FIC-CAT

Hemeroteca

Tweets recents

Share This