La Pobla de Montornès compra 500 m³ d’aigua per intentar acabar amb els talls de subministrament

REDACCIÓ – La Pobla de Montornès, 15/8/2020

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès s’ha marcat l’objectiu d’acabar com més aviat millor amb els talls de subministrament d’aigua que pateix el municipi i aquest divendres, 14 d’agost, s’ha vist una primera acció més vistosa: l’arribada de sis camions cisterna. Cada un portava 27 m³ cúbics d’aigua. Són els primers del total de 500 m3 que ha comprat el consistori poblenc.

Aquests camions cisterna buiden el seu contingut directament en els dipòsits d’aigua municipals i, des del govern poblenc, s’espera que ben aviat es puguin acabar els talls d’aigua, que fins ara només permeten mantenir el nivell, però no augmentar-lo. Mentrestant, es continuaran fent aquests talls de de dotze de la nit a sis del matí.

L’Ajuntament de la Pobla de Montornès també busca la col·laboració dels propietaris de pous particulars. Aquestes mesures són conseqüència de la reunió mantinguda el passat 7 d’agost entre l’alcalde, Francesc Larios, i el regidor responsable del subministrament d’aigua, Ivan Garcia, amb Aqualia, empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua al municipi, per avaluar els problemes en aquest subministrament.

Aqualia,  considera necessari mantenir els tancaments nocturns del dipòsit i fins i tot, ampliar-ne l’horari. La crisi sanitària, l’època estival i el canvi de costums de consum, sumat al mal ús que alguns usuaris li donen al servei, ha generat un dèficit de 500 m³ setmanals entre la demanda de la xarxa i la capacitat de captació dels pous. Per això, caldran aquestes mesures excepcionals si es vol evitar que els veïns i veïnes poblencs pateixin noves restriccions d’aigua.

Actualment, el municipi compta amb 4 pous actius: el pou de Rubials, el pou del Barranc, el pou Mort i el pou de l’Escorxador, aquest últim, recuperat aquest 2020, després de fer-hi una inversió de restauració. Amb la incorporació d’aquest últim pou, la capacitat diària ha augmentat respecte als darrers anys, però entre tots, no tenen prou capacitat de captació pel sobre consum que s’ha generat aquests darrers mesos.

Com que l’estat dels dipòsits es troba al nivell de reserva mínim (per sota del 25%), s’ha intentat revertir la situació amb talls del subministrament del pou de Rubials. Aquests talls han permès recuperar lleugerament el nivell del dipòsit, però l’augment de demanda de la xarxa els caps de setmana, fa preveure que, fins i tot amb tancaments nocturns de la sortida del dipòsit, es produeixi una considerable pèrdua de nivell, i per tant, la reserva, pot arribar a esgotar-se al llarg del mes d’agost si no es produeix un descens en el consum de la població.

Foto. Un dels camions cisterna que aquest divendres han arribat a la Pobla de Montornès. / AJ. POBLA DE MONTORNÈS

Hemeroteca

Tweets recents

Share This