Per molts anys Torredembarra Actualitat!

JOAN MARTÍ

Tal com està el món i el món del periodisme, que un mitjà local, independent i de qualitat com Torredembarra Actualitat arribi als quatre anys de vida té un mèrit enorme. Creieu-me, és una veritable fita. Amb la fruita i la resta d’aliments bàsics pels núvols, la sequera, les guerres, cada cop més properes, el preu del paper i la falta de xips asiàtics, quatre anys es poden considerar una majoria d’edat admirable i més sent fidels als seus principis fundacionals de fer periodisme de proximitat. Un periodisme de veritat que té enemics en el pseudoperidisme que es publica en molts i cridaners mitjans digitals. Títols amb preguntes, títols que no s’adiuen gens ni mica al que expliquen en el text i que fan vergonya. Tafaneries absurdes. Shakira i els nens. Els nens i Shakira i la sogra. Mentides. Mitges veritats, que és el mateix. Obvietats exagerades per disfressar-se de novetats. I molta palla. Tot s’hi val per a un miserable clic en un sector que mira de reconvertir-se com pot entre penúries i expedients de regulació.

Els diaris que es venen a Catalunya (tant en castellà com en català) perden pel camí milers d’exemplars any rere any. Res no ho pot aturar. Periodistes joves i vàlids amb idees que han d’anar a petar a fer altres oficis per guanyar.-se dígnamenT la vida perquè cobren quatre duros per escriure bajanades. Un drama. Per tot plegat, gràcies a l’oasi de Torredembarra Actualitat amb el tàndem periodístic Jordi Salvat-Albert Jansà al capdavant. I, sobretot, enhorabona! Per molts anys!

Hemeroteca

Tweets recents

Share This