El vacunòdrom del Mediterrani

JOAN MARTÍ

Tinc un record surrealista de la inauguració del Pavelló d’Esports Catalunya, la joia dels Jocs Mediterranis de Tarragona, el 20 de juny de 2018. El president Torra va fer els honors d’un recinte pagat per la Generalitat, només faltaria, i el president a l’exili Puigdemont va parlar des de Berlín a través d’una pantalla gegant. Tot molt normal. El músic camarlenc Joan Rovira, un crac que va actuar a la Torre la darrera Festa Major, va amenitzar la trobada, acompanyat per l’Orquestra de Vent de Tarragona. Faltaven pocs dies per al desgavell de la cerimònia d’inauguració dels Jocs al camp del Nàstic, amb les graderies buides i l’alcalde Ballesteros, absolutament venut, dient abans per la ràdio que ja no quedaven entrades. El pavelló, això és innegable, és espectacular i modern (17,8 milions). Un llegat, però, al qual fins ara no se li ha tret massa profit. El parquet, això sí, va anar a petar temporalment a Fontajau llogat per l’Ajuntament de Girona quan el temporal Glòria va negar la pista. Versatilitat.

El que mai no hauria imaginat aquell dia de discursos és que el recinte esdevindria un vacunòdrom on molts torrencs han rebut i reben l’antídot esperançats. La litúrgia està prou ben organitzada. Agafes hora per internet. Pàrquing gratuït. Entres en fila índia. Et punxen. Pim-pam. Pfizer. Quinze minuts a la sala de vetlla no fos cas que et maregis. No et donen suc. Murmuris i mirades al mòbil per fer temps i calcular el temps i cap a casa. Un fil musical de sintonia tènue com de pel·lícula del futur sense mal rotllo ambienta la relaxant experiència. Als mes joves, ja veurem quin DJ els toca. Entre els panells que et donen les gràcies per vacunar-te, de res, n’hi ha uns amb el titular “Different languages information” en què se citen les diferents llengües en què imagino que presumptament et poden atendre, si cal, amb el tagal (Filipines), l’urdú (Índia i Pakistan) i el wolof (Senegal), com a més exòtiques, almenys des de la meva ignorància. Una dosi de diversitat i sensibilitat per la diferència. Hi tornaré.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This