Torredembarra: sol, sorra i supermercats

TRINI ORTEGA

Curiós! Som un poble de ratxes. De cop i volta, obrim restaurants i bars a dojo, després de la crisi del totxo. En poc temps, el mateix sector de la restauració es va anar regulant i molts van tancar. Hem de recordar que el turisme de sol i platja a la Torre és de temporada i els hiverns són llargs.

Després arribà el torn a les perruqueries, en què fins i tot es repetí un fet: locals uns al costat dels altres. Però en aquest cas, sembla que un nombre important s’ha consolidat amb el temps, tot i compartir façana o carrer.

A casa nostra l’oferta de serveis és variada, en els exemples abans citats. Però en els darrers mesos ens han confinat, el costums han canviat i el consum ha baixat. Fins al punt que molts negocis torrencs han vist perillar la seva continuïtat. La majoria relacionats amb el turisme, l’oci, la cultura… Però hi ha un sector que ha crescut com els bolets: l’alimentació. No les botigues especialitzades, ni de barri, sinó les mitjanes superfícies: els supermercats. Surten en rotllanes, amuntegats en zones humides properes a la rasa o als aiguamolls. En pocs mesos assistirem a un nou brot. No puc evitar preguntar-me: aquests fongs seran beneficiosos per a l’economia local?, quins nutrients aportaran a la nostra comunitat?, són de producció autòctona o d’importació?, seran perjudicials per a la salut?, el consumidor quedarà empatxat?…

Amb aquesta superproducció haurem de crear un nou eslògan turístic: “Torredembarra, sol, sorra i supermercats.”

El tiempo - Tutiempo.net

El darrer vídeo

ENTREVISTA l Josep Bargalló, exconseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This