OPINIÓ l Tornada a l’escola i l’institut

ELENA CASTAN – Mestra, logopeda i psicopedagoga

En aquests moments que el sistema educatiu va coordinat amb el sistema sanitari és quan estem més ben preparats per abordar el nou curs 2020-2021 als nostres centres educatius. Ens hem de sentir més segurs i tornar a concedir als infants i joves el seu dret a l’educació. Gairebé tothom està d’acord que l’escola presencial amb els seus tutors i docents i espais físics donen l’oportunitat equitativa als estudiants per continuar el procés de formació, socialització, nivells emocionals òptims i l’estabilitat que aporta l’activitat lectiva.

Caldrà per part de tothom un esforç i adaptació més elevats que en cursos anteriors i molta comprensió per facilitar el seguiment d’uns protocols, mesures de protecció davant l’epidèmia continguda de Covid-19.

Al llarg d’aquest estiu els educadors han treballat per adaptar els seus centres educatius a les mesures de protecció i seguretat per garantir així la salut dels seus membres. Imprescindible la responsabilitat de cadascú seguint el protocol establert per donar continuïtat a l’escola i institut de qualitat que tothom volem. Aquestes pautes han estat consensuades pel consell de cada centre educatiu d’infantil, primària i secundària adaptant la seva infraestructura, i també segueixen la constant supervisió pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Com la vida mateixa, cal tenir clars uns objectius de present i futur i anar reconduint-los sobre la marxa amb una actitud positiva i resolutiva. La meva intenció és que es generi respecte dels uns als altres, fomentar seguretat i confiança, i assolir fites més exitoses en endavant. És per això que us animo a contactar amb especialistes amb el propòsit d’un suport més personalitzat de cara a gestionar millor les novetats.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This