Carta de queixa d’un florista per Sant Jordi

JOAN MARIA VIDAL MATEU

El meu nom és Joan Maria Vidal. Soc gerent de dos centres de jardineria i una floristeria al Camp de Tarragona. Vista la normativa de l’Estat durant l’estat d’alarma i la prohibició d’obrir durant aquest dies, fins i tot la Diada de Sant Jordi, he tingut la iniciativa de fer un servei porta a porta duent roses de Sant Jordi.

Aquest any, les roses per a nosaltres són més cares i el fet d’embolicar-les una a una, mantenint les distàncies de seguretat, també encareix el producte final i, sobretot, el fet de portar-ho a cada destí. Però hem pensat en servir al client i en el fet de no perdre una tradició tant nostra, tant catalana i tant bonica. La veritat és que un sector de la població ho ha rebut amb optimisme i positivisme i hem tingut alguns encàrrecs.

Cada any muntava 8 paradetes diferents repartides a fora a les meves botigues i en fires específiques de Sant Jordi. Aquest any no en puc obrir cap per l’estat d’alarma. La floristeria, en concret, la tinc dins del centre comercial d’El Corte Inglés de Tarragona. La floristeria està tancada, però el supermercat obert. Per això vaig proposar de vendre roses, almenys, en el supermercat. Ho van consultar amb el servei jurídic i està totalment prohibida la venda de flors en els supermercats i El Corte Inglés, com és lògic i coherent, no es vol saltar les normes.

Doncs aquí arriba el problema. Molts s’han queixat a Facebook de la meva proposta porta a porta, titllant-me de lladre, dient que el preu és caríssim… i que aniran als diferents supermercats a comprar pa i compraran també la rosa. És més, alguns ja han confirmat a les xarxes socials que parents seus tenen petits súpers o verdureries i que vendran roses de Sant Jordi per 2 euros i que com que les floristeries no podem obrir i tampoc hi haurà fires, creuen que en vendran moltes més que cap any…

Llavors, jo m’he d’estar creuat de braços veient com jo no puc muntar cap paradeta perquè no hi hagi massificació de gent? Però tranquils, que la massificació la permetrem doncs, com sempre, perjudicant als més petits i beneficiant als més grans…  I la gent anirà el dia 23 als supermercats i verdureries a comprar roses.

Ja està bé!!!

Som un sector molt, molt temporal. La primavera és la nostra època forta, la que ens permet pagar els deutes de l’hivern i preparar la temporada. En quatre setmanes se’ns ajunta la Setmana Santa, Sant Jordi i Dia de la mare. Som un sector greument afectat i a sobre gens protegit… Però a més, ens veiem com ens trepitgen i sembla que se’n riguin de nosaltres…

Ens demanen empenta, emprenedoria, valentia… però realment ens sentim patèticament maltractats.

Tot això, mentre a Italià, França, Alemanya, Holanda i la resta d’Europa les floristeries i centres de jardineria resten oberts. Espanya, l’únic que l’ha tancat.

Hemeroteca

Tweets recents

Share This