Adeu-siau i fins demà

NÚRIA GÓMEZ

Asseguda a la terrassa d’una d’aquelles cafeteries amb encant que hi ha a Torredembarra, ensumant el cafè de la petita tassa que m’acompanya, em sento feliç. El sol de tardor, que escalfa sense ganes, la llum que s’esmorteix de mica en mica i tot seguit el capvespre, que m’embolcalla a poc a poc. S’està fent fosc. Miro al meu voltant i paro atenció, mentre em deixo transportar per una certa melangia.

Dues taules més enllà, tres noies joves, intueixo que són les mares dels xicotets amb la cara bruta de xocolata, s’expliquen les cuites del dia. A la porta del fons, just a l’entrada a la terrassa de la cafeteria, un cambrer amb davantal d’uniforme se les entén amb una safata plena de tasses, que intueixo plenes de cafè amb llet, i plats amb pastes.

Rere meu, la mestressa d’una botiga de carns de porc i embotits, de reconeguda vàlua, una d’aquelles botigues de tota la vida, riu els acudits dels seus tertulians, mentre amb una lleugera inclinació de cap saluda un treballador de la cafeteria, que ara tot just surt de l’obrador. L’empleat i potser també amo, creua per davant meu en el seu camí cap a l’exterior. A les mans du unes caixes de cartró, plenes imagino de petites delícies dolces, i al mirar-me em dirigeix un ampli somriure que li torno amb complaença.

A una taula, tocant l’arborat de la paret, unes noies adolescents encara vestides amb pantalons d’estiu molt curts, que deixen en evidència la perfecció de las cames joves i ben formades, miren amb interès desmesurat la pantalla dels mòbils. Imagino que escolten una cançó, que les anima molt. Passen la mirada alternativament de la pantalla a la cara de les altres noies, prescindint absolutament de la resta de persones que compartim l’espai de la terrassa enjardinada.

Tombo els ulls per l’amplitud de l’espai i em sento bé, d’aquella manera.

El tiempo - Tutiempo.net

El darrer vídeo

VÍDEO l Entrevistem Santi Segalà, cap de l’àrea de Predicció Meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya

Hemeroteca

Tweets recents

Share This