Mes: agost de 2021

Els blocs de formigó de la rotonda de l’AP-7 ara si que són història

Els blocs de formigó de la rotonda de l’AP-7 ara si que són història

La matinada d’aquest 31 d’agost s’ha posat fi a una de les absurditats més grans pel que fa a la mobilitat al Baix Gaià, el bloqueig de la rotonda d’accés a l’autopista AP-7, que ha obligat als veïns i veïnes dels municipis baixgaianencs a fer milers de quilòmetres suplementaris aquesta darrers tres anys. Operaris han retirat els blocs de formigó que impedien circular lliurement per la rotonda i també la senyalització i han instal·lat uns cons provisionals.

Els Mossos aconsellen a la gent gran del Centre de dia Marinada sobre com evitar robatoris i estafes

Els Mossos aconsellen a la gent gran del Centre de dia Marinada sobre com evitar robatoris i estafes

El Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà va organitzar aquest dilluns 30, d’agost, la segona xerrada informativa sobre seguretat i prevenció, a càrrec de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat (ORC) de l’ABP Baix Penedès dels Mossos d’Esquadra. Es tracta de sessions preventives adreçades als usuaris del centre de dia que tenen com a principal objectiu prevenir i evitar possibles robatoris, furts i estafes a gent gran, ja sigui al carrer com a la pròpia llar.

Condemnats a un govern en minoria (i una oposició majoritària)

Condemnats a un govern en minoria (i una oposició majoritària)

L’Ajuntament d’Altafulla ha viscut una setmana molt moguda després de l’anunci dilluns de la regidora socialista, Inma Morales, d’abandonar el govern municipal. Tampoc no ens emocionem. La immensa majoria d’altafullencs i altafullenques han viscut d’esquena als posicionaments, declaracions i contradeclaracions. I potser millor així, perquè l’espectacle que hem vist fins ara molt edificant no ha estat.  Hem llegit comunicats, alguns plens d’ambigüitat, i alguns s’han concretat un cop es coneixien moviments d’altres regidors o formacions.

La selecció espanyola de futbol platja tanca la Copa del Món caient a quarts de final

La selecció espanyola de futbol platja tanca la Copa del Món caient a quarts de final

Rússia, amfitriona del torneig, ha estat un obstacle massa difícil per a la selecció espanyola en la Copa del Món de futbol platja i ha caigut a quarts de final. Precisament el combinat rus s’ha alçat amb el títol.  Malgrat tot,  l’enfrontament va estar marcat per la igualtat entre ambdós conjunts va  ser una realitat des del primer minut de joc. Els russos van tancar el primer  temps  amb  un  petit  avantatge  en  el  marcador,  que  creixia  en  el  segon  període amb dos nous gols. Aleshores Espanya tornava a demostrar la seva  gran  capacitat  de  reacció  i  aconseguia  escurçar  distàncies  amb  els  gols  d’Eduard Suárez i Antonio Mayor.  Amb  un  resultat  desfavorable  de  3  a  2,  la  lluita  pel  triomf  tornava  a  evidenciar-se  sobre  la  sorra  de  Moscou  al  llarg  del  tercer  temps,  que  va  acabar decidint Paporotonyi amb el 4 a 2 definitiu.

Els plans parcials urbanístics de Nova Torredembarra i Muntanyans II arribaran a la Comissió Europea

Els plans parcials urbanístics de Nova Torredembarra i Muntanyans II arribaran a la Comissió Europea

El GEPEC-EdC i Salvem els Muntanyans han denunciat la tramitació, aprovació i execució dels Plans parcials urbanístics de Muntanyans I (Nova Torredembarra) i Muntanyans II davant la Comissió Europea. Les dues entitats ecologistes han elaborat un conjunt de documents que seran enviats a la Comissió Europea, que examinarà el cas.

Als Muntanyans, a Torredembarra, es van tramitar, aprovar i executar dos plans urbanístics sense una Avaluació d’Impacte Ambiental (AIA). Els Muntanyans són un espai protegit, inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i a la Xarxa Natura 2000. Es tracta d’un ecosistema gairebé únic, d’enorme valor paisatgístic i ecològic, essent una zona humida on es preserven algunes espècies vegetals endèmiques, com el lliri de mar (en perill d’extinció) o la sargantana cua-roja, entre d’altres. Abans d’executar les obres, caldria haver sotmès els plans urbanístics de Nova Torredembarra i Muntanyans II a una Avaluació d’Impacte Ambiental segons allò disposat a les Directives europees.

IMATGES l Primer cap de setmana de Festa Major de Santa Rosalia

IMATGES l Primer cap de setmana de Festa Major de Santa Rosalia

Torredembarra ha viscut el primer cap de setmana de Festa Major de Santa Rosalia amb alguns actes tradicionals, com el lliurament del tradicional dot que atorga el Patronat Antoni Roig i Copons, que enguany ha rebut dues torrenques aquest diumenge, 29 d’agost. Altres actes que ja fa anys que estan consolidats a la festa major torrenca són el Joc del Quinto del Ball de Diables, que es va celebrar divendres a la plaça de l’Escorxador o la 9a Caminada Nocturna Tarragona-Torredembarra. organitzada divendres per l’Ajuntament de Torredembarra i Club Excursionisme Torredembarra amb la participació de 200 persones.

ACTUALITZACIÓ l La Covid-19 segueix perdent força al Baix Gaià amb només 24 casos la darrera setmana

ACTUALITZACIÓ l La Covid-19 segueix perdent força al Baix Gaià amb només 24 casos la darrera setmana

La Covid-19 ha registrat aquesta setmana 24 nous casos positius de Covid-19 al Baix Gaià, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat actualitzades aquest diumenge 29 d’agost. Es tracta d’un nou descens respecte la setmana anterior, concretament 12 casos menys. Els positius acumulats al Baix Gaià des del mes de març de l’any passat ja arriben als 3.289 casos.

Torredembarra experimenta una nova baixada, després de sumar aquesta setmana 10 nous casos, quatre menys que l’anterior. La segona població del Baix Gaià amb més nous positius és Roda de Berà amb 6, mentre que Altafulla en suma 3.

Síndrome postvacacional, consells per a superar-la

Síndrome postvacacional, consells per a superar-la

Segons la Wikipedia, la Síndrome postvacacional es defineix com l’estat que es produeix en el treballador en fracassar el procés d’adaptació entre un període de vacances i d’oci amb la tornada a la vida activa, produint molèsties que ens fan respondre a les nostres activitats rutinàries amb un menor rendiment. Afecta un 35% de la població i majoritàriament a dones, perquè són les que més estrès sofreixen en haver de compatibilitzar la vida laboral amb la vida familiar i la cura dels fills. Els símptomes més generalitzats són esgotament, tristesa, nerviosisme, insomni i apatia; símptomes que solen durar entre 15 o 20 dies.

La soledat dels miralls (22): La infermera

La soledat dels miralls (22): La infermera

J. A. NIEVES Mentre era subsumit en les meves cabòries del passat i les reivindicacions del present, algú va picar a la porta de la meva habitació. —Sí? —Bon dia, Bene, soc jo... Polophyna, la infermera, ha picat a la porta just quan tenia la bufeta a punt d’explotar....

Bunyols de bacallà, tan bons com clàssics

Bunyols de bacallà, tan bons com clàssics

És una de les receptes d’entrants més bones i també més clàssiques per a l’estiu, tradicionals per la Quaresma. A més dels Països Catalans, els bunyols de bacallà són molt populars en altres països veïns com Itàlia i Portugal. Aquí són una tapa molt habitual als bars i restaurants, i al País Valencià en diuen mandonguilles d’abadejo o bacallà.

Perquè siguin autèntics, els bunyols us han de quedar boteruts. Si us queden molt rodonets, no em creuré pas que els heu fet vosaltres, sinó que segurament els haureu comprat ja fets de manera industrial, i la veritat, no tenen gust de res. És una recepta molt fàcil de cuinar, amb poca elaboració i amb uns resultats extraordinaris.

L’Escola Les Codinetes de la Nou de Gaià passa a tenir cuina pròpia al mateix centre

L’Escola Les Codinetes de la Nou de Gaià passa a tenir cuina pròpia al mateix centre

A partir d’aquest curs escolar 2021-2022, l’Escola Les Codinetes de la Nou de Gaià passa a tenir cuina pròpia integrada al mateix centre educatiu. Fins ara, el servei de menjador, gestionat a través del Consell Comarcal del Tarragonès, es duia a terme a través de càtering extern que diàriament es portava fins a les instal·lacions. Ara, la vuitantena d’alumnes de Primària dels municipis de la Nou de Gaià i Vespella de Gaià gaudiran d’aquest nou avantatge a les instal·lacions del seu centre educatiu. A més d’aquests alumnes, cal destacar que també es beneficiaran de les millores els nens i nenes que assisteixen a la llar d’infants de la Nou de Gaià, ubicada a les mateixes instal·lacions.

Campanya de control de vianants a Torredembarra del 30 d’agost al 5 de setembre

Campanya de control de vianants a Torredembarra del 30 d’agost al 5 de setembre

Del 30 d’agost al 5 de setembre, la Policia Local de Torredembarra durà a terme una campanya de control de vianants. La campanya està coordinada des del Servei Català de Trànsit i és d’abast territorial català.

Durant aquesta campanya, es posarà especial cura a combatre les infraccions i les conductes de risc dels conductors dels diferents tipus de vehicles que posin en perill la integritat dels vianants. Alhora, es vetllarà per lluitar contra la indisciplina en el respecte als semàfors i els passos de vianants i es faran controls preventius dels creuaments incorrectes per part dels vianants.

Oques Grasses i Fel Faixedas, plats forts d’una Santa Rosalia 2021 amb la doctora Clara Prats de pregonera

Oques Grasses i Fel Faixedas, plats forts d’una Santa Rosalia 2021 amb la doctora Clara Prats de pregonera

La Festa Major de Santa Rosalia 2021 s’ha adaptat, com no podia ser d’una altra manera, a les restriccions a causa de la Covid-19. Precisament, la lectura del Pregó de Festa Major anirà a càrrec d’una de les expertes sobre la pandèmia més mediàtiques, la doctora en Físiques i responsable de la línia Covid-19 al grup de recerca BIOCOM-SC de la UPC, Clara Prats, que estiueja des de fa molts anys a Torredembarra amb la seva família.

ARA FA 25 ANYS l Estiu de protestes: un carro romà recorre la carretera N-340 i queixes per la brossa generada per un supermercat

ARA FA 25 ANYS l Estiu de protestes: un carro romà recorre la carretera N-340 i queixes per la brossa generada per un supermercat

La carretera N-340 era l’estiu de 1996 una de les més transitades de l’Estat. Travessava els nuclis de Torredembarra i Altafulla, i a Tarragona es produïa un coll d’ampolla en reduir-se de dos a un els carrils que venien del sud. Les retencions eren habituals a l’estiu i en alguns moments s’acumulaven quilòmetres de cues al pas d’aquesta carretera pel Baix Gaià. La ciutadania n’estava farta i els alcaldes també, i reclamaven un desviament d’aquesta via per fora dels nuclis urbans. Però des de Madrid no Jordi Salvat els feien massa cas i l’alcalde de Tarragona, el convergent Joan Miquel Nadal, va complir una amenaça que havia fet: tallar l’N-340. I ho va fer molt al seu estil: amb un carruatge romà amb un centurió i una vestal va recórrer la via des de Torredembarra a Tarragona per simbolitzar que la carretera no havia canviat en 2.000 anys. Als conductors no els va fer massa gràcia aquesta manera de protestar, ja que les cues que es van muntar van ser encara més quilomètriques aquell dia.

Altafulla canvia de sentit l’últim tram del carrer de Dalt per reduir la circulació de vehicles per la Vila Closa

Altafulla canvia de sentit l’últim tram del carrer de Dalt per reduir la circulació de vehicles per la Vila Closa

L’Ajuntament d’Altafulla ha executat una nova actuació que ha de permetre reduir el trànsit de vehicles per la Vila Closa i retornar bona part del seu espai públic als vianants. Es tracta del canvi de sentit de la circulació en el carrer de Dalt en el seu tram final, el que comprèn des del carrer de les Escoles fins al carrer Marquès de Tamarit. Precisament aquesta actuació viària és la raó que esgrimeix la regidora socialista, Inma Morales, com a detonant de la seva sortida de govern.

Torredembarra posa en marxa una campanya d’estalvi d’aigua en el sector de la restauració

Torredembarra posa en marxa una campanya d’estalvi d’aigua en el sector de la restauració

Aquest dijous, 26 d’agost, s’inicia la campanya “Aigua d’aixeta per a tothom!”, una acció del Pla Local de Prevenció de Residus de Torredembarra desenvolupada dins del Programa d’educació ambiental 2021 de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra.

Les accions que es duran a terme tenen com objectiu el foment del consum d’aigua de l’aixeta en el sector de la restauració. Mitjançant una campanya informativa específica dirigida a aquest sector, s’incideix en els costos de l’aigua embotellada i el seu transport, així com la necessitat de disminuir la producció d’envasos com a residus. L’objectiu concret consisteix en què l’establiment lliuri una gerra d’aigua de l’aixeta, prèviament filtrada, de manera gratuïta a les taules en què serveixin menjar.

“Som joves com la resta, només volem un bon futur”

“Som joves com la resta, només volem un bon futur”

Des de fa una mica més de dos anys, a Torredembarra disposa d’un un centre de menors estrangers tutelats. Durant tot aquest temps, des de l’abril del 2019, aquest projecte ha ajudat a construir-se un futur a desenes de joves arribats de diferents països, sobretot de l’Àfrica. És el centre que el passat mes de febrer va patir l’atac racista d’un grup de veïns que van provocar algunes destrosses materials. Uns fets que es van produir en vincular la inseguretat provocada per un grup d’okupes als joves residents, que no tenien cap relació amb aquests fets.

Hemeroteca

Tweets recents